O nama

Više o VMS-u

Mi smo vodeća konsultantska kompanija u Srbiji i regionu Balkana, koja pomaže klijentima da realizuju projekte na vreme, u okviru budžeta i sa značajno smanjenim rizikom, primenom ekspertize i velikog iskustva u upravljanju projektima i ugovorima na mnogim izazovnim i kompleksnim projektima.

U skladu sa našom Strategijom digitalizacije već par godina primenjujemo BIM softvere za projektovanje. Svoju digitalnu transformaciju nastavili smo osnivanjem Internet of Things Sektora koji se bavi primenom senzora i softvera za Monitoring stanja konstrukcije, Monitoring gradilišta, Preventivno održavanje, kao i procene zdravstvenih i bezbednosnih (Health & Safety) rizika.

Profil kompanije VMS

VMS je privatna inženjersko konsultantska kompanija osnovana 1992 godine specijalizovana za niz građevinskih oblasti uključujući projektovanje, stručni nadzor i tehničku podršku u toku izgradnje objekata. Veliki broj naših projekata realizovan je u Srbiji, regionu Balkana,Evropi i UAE: od manjih projekata kao što su porodične kuće, do velikih izazovnih projekata kao što su objekti preko 100 000 m2, neboderi preko 300m visine, sportski objekti i industrijske hale sa rasponom većim od 50m, bolnice, proizvodna postrojenja, aerodromi i niz posebnih projekata kao što su rekonstrukcije mostova sa značajnim oštećenjima. VMS od osnivanja posluje na bazi zdravih poslovnih principa i nepristrasnosti, zadržavajući svoju istinsku finansijsku nezavisnost.

VMS poseduje licence Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije za izradu projekata konstrukcija objekata preko 50m visine,objekata u hemijskoj industriji, crnoj i obojenoj metalurgiji, industriji kaučuka, proizvodnji celuloze i papira i preradi nemetaličnih mineralnih sirovina,kao i arhitektonskih projekata u oblasti prirodnog i kulturnog nasleđa (detaljnije pogledati pod naslovom Licence).

VisionMissionStrategy

Naš cilj je da budemo konsultanti na koje klijenti mogu da se oslone i dobiju inovativna rešenja u skladu sa zahtevima za bezbednost i zaštitu okoline, koja ispunjavaju njihove potrebe istovremeno poštujući potrebe šire društvene zajednice.

Naše znanje iz oblasti inženjerskog konsaltinga konstantno omogućava da kompanije naših klijenata i društvo u celini prošire svoje poslovne potencijale

Otvoreni smo za nove tehnologije i poslovne modele i želimo da naš rast bude u skladu sa rastom tržišta i najvišom stopom zarade u industriji

VMS upotreba standarda i normi

Naša kompanija ima značajno iskustvo u oblasti međunarodnih pravila struke i tehničkih standarda uključujući Britanske standarde, ASHTOO, SIA, EN-BS, Eurocode i lokalne SRPS standarde.
Softverski paketi koji se koriste u VMS-u su Autodesk Building Suite (Revit+AutoCAD), Graitec, Advance Steel, Kiwi Pro steel, Radimpex (ArmCAD+Tower), CUBUS (Cedrus+Statik+Fagus), ETABS.
SAFE Quality Management System koji koristimo izrađen je u skladu sa preporukama Project Management Institute,Inc. i Međunarodnog udruženja inženjera konsultanata- FIDIC

Naš tim

Članovi našeg tima su posvećeni i motivisani da pruže najbolja iskustva iz prakse i proizvedu dodatnu vrednost na svakom projektu